_
_
_
_
_
Extra de Festa Major

Altres músiques

Com en anys anteriors, la Mercè combina sense problemes les músiques més comercials amb altres que es mouen per circuits paral·lels i habitualment no tenen la possibilitat d'arribar a públics tan massius. Ha estat sempre una de les virtuts de la Mercè i en aquesta edició segueix mantenint-se viva. Així, tots els que vulguin fugir de la monotonia, haurien de dirigir-se directament o bé a Caixaforum, per gaudir de les músiques del món, o a la plaça del Rei, que seguirà sent l'epicentre de la cançó i del jazz, o buscar els diferents escenaris per on es desplega la Mercèfolk. Amb el nom de Diversons s'engloba la programació en Caixaforum, un escenari obert a les músiques arribades d'altres parts del món que ja han arrelat a Barcelona. La iniciativa, sorgida del Festival de Músiques del Món, s'expandeix ara a la Mercè amb algunes presències interessants, com ara l'orquestra del Balcanas Boban Markovic Orkestar (dia 22), els grups Kavocheva de Costa d'Ivori i Sakapatú de Xile i Perú (23) i l'argentina Gisela Baum i la marroquina Cherifa (24).

En l'aspecte jazzístic aquest any els grups seleccionats van del funk més potent (Dave Pybus, dia 25) o els ritmes electrònics més desenfadats (IEP!, 22) a un grup arribat de Medellín (Port Candelaria, 23). I pels que prefereixin les barreges heterodoxes, els concerts de jazz en la plaça del Rei aniran tots precedits per tres cantautors de gran interès: Enric Hernàez (22), Eduard Canimàs (23) i Isidor Marí (25).

Finalment la Mercèfolk és ja un dels plats més clàssics de la festa major. Aquest any la proposta inclou a la plaça Sant Jaume representants gallecs (Lamatumbà, dia 22), asturians (Anabel Santiago, 23), bascos (Xarnege, 23) i italians (Ricardo Tessi i Banditalia, 24), al costat de grups arribats dels quatre racons de Catalunya, con ara Mesclat (24) o Dúmbala Canalla (22).

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_